Oldal kiválasztása

Moza RS V2 : Teszt és felülvizsgálat

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Moza RS V2

Előnyök

 • Alumínium és szénszálas szerkezet
 • Bőrborítás a kormánykerék körül
 • 32 cm átmérőjű
 • Háttérvilágítású gombok

Hátrányok

 • Nincs képernyő a kormányon

Értékelésünk: 9/10

Minél több idő telik el, annál jobban lenyűgöz az a mesteri teljesítmény, amelyet a Moza Racinga szimulátoros perifériák kínai gyártója. El kell mondani, hogy mindössze 3 év alatt ez a “kis” vállalat 6 alapot kínált nekünk alumíniumból és szénszálból készült tálcán. Közvetlen meghajtás6 kormánykerék, pedálok, váltó és számos más versenyzői kiegészítő.

Bár ez nem hangzik soknak, különösen a közvetlen versenytársához képest. FanatecEz enyhén szólva is lenyűgöző. Javaslattevő bázisok Közvetlen meghajtás nem kis teljesítmény, és Moza többé-kevésbé mindent beleadott, és ez kifizetődött.

A márka katalógusában szerepel egy meglehetősen csúcskategóriás kormánykerék: a RS V2. Ez egy szabványos, mindenre kiterjedő kormánykerék, amelynek célja, hogy felvegye a versenyt a ClubSport a Fanatecés még a Pódium. A következőkben bemutatom ezt a kereket, és beszámolok az erősségeiről, valamint véleményem szerint egyetlen gyengeségéről.

 

A kormánykerék főbb és műszaki jellemzői

 • Teljesen kerek, 33 cm átmérőjű kormánykerék
 • Alumíniumot és kovácsolt szénszálat ötvöző szerkezet
 • 4 mágneses hátsó lapát
 • 10 háttérvilágítású mechanikus gomb
 • RevLED
 • 2 kapcsoló
 • Kompatibilis az összes Moza bázissal, az R5-től az R21-ig.

 

Tervezés

Akik már ismerik a Moza Racing katalógusát, pontosabban a kormánykerekeit, rögtön észrevehették, hogy az RS V2 feltűnően hasonlít a CS V2P-re. A valóságban ez a két kerék többé-kevésbé azonos, legalábbis szerkezeti szempontból. A dizájn egy kicsit változik, de nem nyíltan.

Az előlapon és most már a hátlapon is kovácsolt szénszálas anyagot használnak. Ez fokozza a kormánykerék prémium érzetét, miközben egy kis súlycsökkentést tesz lehetővé. A széleken ezúttal jobb minőségű bőr van, nagyon szép varrással, és ezt látni és érezni is lehet. A kormánykerék tetején egy sárga sáv található, az előlapon pedig számos, ugyanilyen színű, háttérvilágítással ellátott gomb és matrica.

Mindent egybevetve az RS V2 egy szép, józan kormánykerék, amely tökéletesen illeszkedik többé-kevésbé bármilyen szimulátoros beállításhoz.

GT DD PRO

Testreszabott összeszerelés

Ez a Moza Direct Drive talpakkal ellátott kormánykerék a márka QR segítségével szerelhető fel. Nagyon szilárd, könnyen használható és a piacon lévő top 5 egyik legjobbja. Az RS V2 beszerelése egyszerű: húzza a gyűrűt a QR-re, igazítsa a kormánykereket a helyére, és engedje el a gyűrűt.

Az RS V2 kompatibilis az összes Moza bázissal, de az R5-össel való kommunikáció vezetékes, nem vezeték nélküli, így ezt szem előtt kell tartania. De ez egyáltalán nem probléma.

 

Gyártás és befejezés

A Moza alumíniumot és kovácsolt szénszálat használt az RS V2 szerkezetéhez. Bár a kialakítás a CS modellre épül, most már kovácsolt szénszálas hátlapot és előlapot is kapunk. Nem csak jól néz ki, de egy jó réteg merevséget is ad a készüléknek.

A bőr a szélek körül ezúttal jobb minőségű, és ez látszik, valamint érzés. A kivitel tökéletes, gyártási hibák nélkül. El kell mondani, hogy a Mozának volt némi ideje, hogy korrigálja a folyamatokat és mindenekelőtt a minőségellenőrzést; a termékek kivitelezése egyértelműen jobb, mint az első változatoké.

Az építési minőséget illetően nincs sok mondanivalóm: nagyon jól megépített, és az anyagok jó minőségűek.

 

A kormánykerék kezelése

Az RS V2 a CS V2P prémium változata. A két kerék átmérője 33 cm, és teljesen kerek. Ami engem illet, az RS V2 egy olyan kerék, amely mindenre tökéletes, kivéve talán a legmagasabb szintű Forma-1-es versenyzést. De ha csak a Formulát csinálod, akkor valószínűbb, hogy a KS, GS V2P vagy a FSR Moza.

Bárhogy is legyen, az RS V2 nagyon könnyen kezelhető, az előlapon összesen 10 gomb található, amelyek közül 8 könnyen elérhető anélkül, hogy az ujjaival és kezeivel tornáznia kellene. A kapcsolók és 2 másik gomb azonban a kormánykerék közepe felé helyezkednek el, így a kezét le kell vennie a kormányról, hogy kezelje őket. Ez nem a világ vége, de ez van, ami van.

Összességében ez a kormánykerék jó ergonómiával rendelkezik, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy 33 cm átmérőjű, teljesen kerek. Ha hozzászoktál az igazi autó vezetéséhez, az RS V2-ben sem fogod úgy érezni, hogy nem vagy a helyeden.

GT DD PRO

Érzések játék közben

Szóval, mennyit ér az RS V2 a pályán? Nos, nagy vonalakban nagyjából ugyanaz, mint a CS V2P, vagyis ha valaha is használtad ezt a kereket szimulátoros versenyzéshez. Tekintettel arra, hogy az RS V2 ergonómiája nagyon jó, ez a kormánykerék kiválóan kezelhető, akár egy alsó-, akár egy felső kategóriás Moza alapot használ.

Azonban, mivel már kipróbáltam egy R5-ösön, az RS V2 egy meglehetősen nagy kormánykerék (33 cm átmérőjű), és néha éreztem némi csípődést, ami azt jelzi, hogy az 5,5 nm-es nyomaték nem tud megbirkózni a kormánykerék tömegével. Ami az R9 vagy az R12-t illeti, ez a kormánykerék egyszerűen tökéletes számukra, főleg a szénszálas anyag használata miatt, amely karcsúsító hatással van az RS V2-re, nem sokkal, hogy őszinte legyek, de ez is valami.

Az RS V2 kezelőszervei és gombjai a lehető legáltalánosabban használhatók, legalábbis azok, amelyek közel vannak az ujjaidhoz. Ami a tappancsokat illeti, a 4 kattintás egy kicsit kemény az ízlésemnek a stock konfigurációban, de 4 tappancs van, hogy ezt csillapítsa. Valójában azt vettem észre, hogy az RS V2-es lapátok nagyon érzékenyek voltak a szimulátoros versenyzés során, ellentétben a kormánykeréken lévő lapátokkal. KS Moza által.

 

Kompatibilitás

Az RS V2 kompatibilis az összes Moza Racing bázissal, az R5-től az R21-ig. Az árához képest egyértelmű, hogy nem egy R5-össel fogod párosítani, de ennek ellenére örülök, hogy a Moza fokozatosan kezd véget vetni a kínálatának felosztásának. Az RS V2 azonban csak az R5-ön működik a márka Slip-Ring kommunikációs módjával, ezért vezetékes. Nem komoly, de érdemes megemlíteni.

Ami a platformot és a szimulátoros-versenyzős címeket illeti, az RS V2 csak PC-kompatibilis, és őszintén szólva ez a Mozánál sincs másképp, a konzolos versenyzők legnagyobb bánatára. A kínai gyártó azonban a szimulátoros versenyzős címek terén egy meglehetősen hosszú listával kárpótol, többek között a következőkkel rFaktor 2, iRacing, ACC és ACés még sok más.

GT DD PRO

Ár-érték arány

Az RS V2 ára jelenleg 469 euró, ami szerintem elég jó ár, különösen egy ilyen jó kerékkel, mint ez. Igaz, hogy az agresszív ár eléréséhez kompromisszumokat kellett kötni, de nincs sok versenytárs ugyanebben a tartományban. Ami engem illet, az RS V2 gyakorlatilag minden tekintetben jó ár-érték arányt kínál.

 

Az ítéletem

A Moza Racing egyértelműen eltökélt szándéka, hogy felvegye a versenyt a konkurenciával, különösen a Fanatec-kel. A kínai szimulátoros perifériák gyártójának kínálatát elég jól pozícionálták ahhoz, hogy elgondolkodtassák az új versenyzőket, akik minőségi termékekkel szeretnének egy komplett setupot felépíteni, és az RS V2 ezt egyértelműen bizonyítja.

Ez a kormánykerék nem tökéletes, ez igaz, de gyakorlatilag minden kategóriában 8,5 vagy 9/10 pontot kap, az építési minőségtől a vezérlésen át a Moza összes alapjával való kompatibilitásig. Ha egy csúcsminőségű, kovácsolt szénszálas kormánykerékre vágyik, akkor a Moza RS V2-t ajánlom figyelmébe.

gt dd pro

Moza RS V2

Nagyon jó minőségű kormánykerék.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest

FANATEC CSOMAGOK 400 EURÓ ALATT
This is default text for notification bar